Concurs – Câștigă o bicicletă

Comandă astăzi, 16 mai, orice în valoare de peste 50 de lei de pe libris.ro, și poți câștiga o bicicletă Pegas pentru copilul tau! Regulamentul poate fi consultat aici.

Câteva recomandări (click pe imagine):

365 de intrebari si raspunsuri

365 de intrebari si raspunsuri

Fragment:
    „De ce se pune clor in piscine? Este lichidul despre care se spune ca, daca cineva urineaza in apa, atunci cand iese la suprafata slipul sau dobandeste o culoare tipatoare si toata lumea isi da seama ca a facut pipi?
    Acest presupus rol este un mit care se foloseste pentru a-i descuraja pe posibilii „pisaciosi”. Clorul se foloseste la dezinfectarea apei, eliminand organismele nocive pe care aceasta le poate contine, prin intermediul unei actiuni chimice denumite oxidare.
    Cum se fabrica plasticul?
    Aproape toate tipurile de plastic sunt derivate ale petrolului. Acesta este supus unui proces industrial chimic, denumit polimerizare, care-i modifica structura, putandu-se deforma si modela in forma dorita. Avantajele materialelor plastice sunt costurile scazute de productie, impermeabilitatea si rezistenta la coroziune. Dar nu compenseaza faptul ca nu sunt biodegradabile, nici reciclabile si nici ca produc o intensa poluare. Din aceasta cauza, pentru reducerea poluarii, se cauta inlocuitori ecologici ai plasticului.
    De ce plasticul este atat de nociv pentru natura?
    Pentru ca se descompune intr-o perioada foarte mare, intre un secol si un mileniu. Cantitatea enorma de deseuri de plastic care se produce in lume se depoziteaza in mari, in oceane si pe pamant. Acumularea de material plastic este atat de mare, incat in Oceanul Pacific, intre insulele Hawaii si California, 5e dezvolta un intreg continent de plastic. Prejudiciile aduse faunei si florei oceanice sunt incalculabile, iar plasticul a patruns deja in industria alimentara, deci, cu alte cuvinte, sfarsim prin a-I manca.
    Chiar exista ceasul biologic?
    In natura exista ritmuri externe (alternanta zi-noapte, fluxul si refluxul, alternanta caldura-frig datorata schimbarii anotimpurilor etc.) in functie de care fiintele vii isi adapteaza procesele interne (depunerea icrelor, pierderea frunzelor, hibernarea etc.). Este o sincronizare de cicluri astronomice si biologice. Multe dintre acestea se repeta zilnic si formeaza ritmul circadia.”

alice in tara minunilor

Alice în țara minunilor – carte de colorat

…la ce e buna o carte”, se gândi Alice, fara desene sau dialoguri?”

Aceasta carte minunata este plina de ilustratii care abia asteapta sa le colorezi.
Toate personajele tale favorite sunt aici – Iepurele Alb, Palarierul Nebun, Pisica de Cheshire si, desigur, Alice.
Foloseste-ti imaginatia si distreaza-te oferind culoare Tarii Minunilor!

Aceasta carte frumoasa, bazata pe desenele originale ale lui John Tenniel, la prima editie a lui Alice in tara Minunilor, ofera o modalitate amuzanta de relaxare, in timp ce iti exersezi creativitatea aduci mai multa culoare in tara Minunilor.

Ilustratiile emblematice din aceasta carte, insotite de elemente decorative si de citate din textul original al lui Lewis Carroll, te invita sa fii jucaus si plin de imaginatie in timp ce explorezi scene din cartea devenita clasica si le colorezi dupa propriul plac.

enciclopedia stiintelor

Enciclopedia științelor pentru copii

Enciclopedia stiintelor le ofera copiilor informatii numeroase, bine documentate si actuale despre lumea in care traim, explicate pe intelesul lor.

Sunt prezentate stelele si galaxiile, sistemul solar, Pamantul si Luna, fenomenele naturale, corpul uman, animalele si vegetatia, climatele, continentele lumii, religia, limbile si scrierea, masurarea timpului, cinematograful si instrumentele muzicale, transporturile de-a lungul timpului, istoria omenirii si multe altele.
Cadrele didactice si parintii vor descoperi in aceasta extraordinara aparitie editoriala un adevarat auxiliar scolar. Multitudinea ilustratiilor, hartile tematice si explicatiile lor fac din Enciclopedia stiintelor un adevarat instrument de lucru pentru elevi, care-i ajuta sa asimileze cu usurinta toate informatiile.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Alt concurs, altă bicicletă - Ce mai citesc?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*