Creativitate in editarea foto. Portretul perfect

Creativitate in editarea foto. Portretul perfect

Creativitate in editarea foto. Portretul perfect:

Puntea de la "bun” la "perfect”

Fie ca ne place, fie ca nu, editarea foto este liantul intre fotografiile brute si lucrarile impresionante expuse fizic sau in galerii web. Va invitam sa deprindeti, cu pasi siguri, tot ceea ce trebuie sa stiti pentru a obtine imagini excelente.

Fotografia n-a fost niciodata mai accesibila decat este acum, in plina era digitala: compactele performante si accesibile, cu functii automate de asistenta bine puse la punct, permit acum pana si celor neintinati de cunostinte tehnice sa rezume totul la momentul si incadrarea ideale; sistemele modulare semi-profesionale si profesionale dau mana libera pasionatilor ambitiosi sa-si dezlantuie creativitatea, capatand control asupra fiecarui detaliu, oricat de mic.

Cu toate acestea, pana si profesionistii recunoscuti recurg la post-procesare. Aparitia unor mici defecte optice, de expunere sau elemente care au trecut neobservate in toiul sedintei foto, la o examinare detaliata pe monitor lasa loc de mai bine. Cum, de cele mai multe ori, este improbabil sa puteti reconstitui momentul si conditiile cu fidelitate, singurele imbunatatiri viabile trec in sarcina aplicatiilor de editare foto. Acestea, pe langa faptul ca nu presupun nici o zecime din efortul si tehnica reclamate de vechile laboratoare fizice, elimina aproape complet din calcul conceptele "iremediabil” si "ireversibil”.

Pe de alta parte, cu pretul redus al lui Elements si cel semnificativ mai mare al Photoshop CS, utilizatorii au ocazia sa scuteasca o multime de bani cheltuiti altfel pe machiaj, fundaluri, sisteme complexe de iluminare si diverse alte echipamente, aplicand in schimb tehnicile de retus si manipulare acoperite in cea mai mare parte in volumul de fata.

In mai putine cuvinte, aceasta colectie de sfaturi, tehnici si trucuri de post-procesare, fotomontare si retus se aplica tuturor versiunilor de Elements si Photoshop CS. Cu ajutorul lor veti putea gasi o utilizare inedita unor imagini pe care altfel le-ati sterge, dar mai ales veti putea obtine imagini bune din cadre cu defecte pronuntate si fotografii perfecte din imortalizari foarte bune.

Speram ca veti gasi informatiile din aceste pagini interesante si utile. Spor la treaba!

De asemenea, trebuie sa mentionam ca aceasta colectie presupune un dram de familiaritate cu Adobe Photoshop Elements, respectiv CS. Printre alte metode, puteti dobandi aceste fundamente esentiale consultand volumul anterior, "250 de sfaturi de editare foto” din Colectia CHIP Kompakt, de unde veti deprinde lucrul cu interfetele si instrumentele CS si Elements.
Verifică prețul titlului Creativitate in editarea foto. Portretul perfect pe libris.ro!

Alte cărți

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*