Dictionar enciclopedic ilustrat 1+2 – I.-Aurel Candrea, Gh. Adamescu

Dictionar enciclopedic ilustrat 1+2 - I.-Aurel Candrea, Gh. Adamescu

Dictionar enciclopedic ilustrat 1+2 – I.-Aurel Candrea, Gh. Adamescu:

 Aparut in  1931, Dictionarul enciclopedic ilustrat, de I. – A. Candrea si Gh. Adamescu, – lucrare finalizata inainte si in alta maniera decat Enciclopedia Romaniei, din 1938-1943, in 4 vol. – reprezinta si a ramas pana astazi o carte de referinta, un adevarat instrument de lucru, pe care celelalte dictionare enciclopedice, enciclopedii sau "mici dictionare encilopedice" realizate cu largi colective de elaborare, din 1950 incoace, nu i-au negat total utilitatea, mai ales in partea pur filologica.
Initiata, dupa cat se pare, la propunerea profesorului Ion Simionescu, presedintele "inaltului Institut de cultura" pe care il reprezenta editura "Cartea Romaneasca", lucrarea avea menirea de a cuprinde, intre copertile unui volum, limba si cele mai importante informatii despre geografia, istoria, cultura si marile personalitati ale tarii, ce reunea, dupa 1918, aproape tot spatiul etnic national.
   Ea trebuia sa fie, cu alte cuvinte,un monument inchinat glorificarii Romaniei Mari.
De aceea – dupa cum o marturisea chiar conducerea Editurii – "nu s-a ocolit nici un sacrificiu" pentru ca lucrarea sa aiba nu numai un inalt nivel stiintific, ci si o forma grafica deosebita. –  I.Oprisan
Verifică prețul titlului Dictionar enciclopedic ilustrat 1+2 – I.-Aurel Candrea, Gh. Adamescu pe libris.ro!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*