Gradina ceturilor din amurg – Tan Twan Eng

Gradina ceturilor din amurg - Tan Twan Eng

Gradina ceturilor din amurg – Tan Twan Eng:

Roman distins cu Man Asian Literary Prize 2012, Walter Scott Prize 2013 si nominalizat la Man Booker Prize in 2012
 
Un roman de o frumusete tragica, delicata si misterioasa, o incursiune in istoria brutala a Malaeziei
 
Romanul Gradina ceturilor din amurgeste povestea vietii fascinante a judecatoarei Teoh Yun Ling. Structurata pe trei planuri temporale, actiunea romanului se intoarce in trecut, la perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, cind Yun Ling si sora ei, Yun Hong, sint prizoniere intr-un lagar japonez. Dupa terminarea razboiului, Yun Ling vrea sa-si tina promisiunea facuta surorii moarte – aceea de-a construi o gradina japoneza in casa lor natala din Kuala Lumpur – si devine ucenica si mai tirziu iubita maestrului Nakamura Aritomo. Amenintata de pierderea memoriei, Yun Ling hotaraste sa-si puna amintirile pe hirtie si descopera secretul vietii lui Aritomo.
 
„Gindit la fel de complicat precum o gradina japoneza, acest roman inselator de tacut ascunde reverberatiile pasiunii, ale unei emotii adinci. Gradina ceturilor din amurg va ramine in memoria afectiva a cititorului mult timp dupa ce lectura s-a sfirsit.” (Booklist)
 
„Un roman poetic, plin de compasiune si tristete, a carui actiune se desfasoara in Malaezia de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial… In acest peisaj melancolic, loialitati complicate se intrepatrund cu brutalitatea istoriei, pentru a da la iveala o carte de o frumusete aparte, tragica si misterioasa.” (Kirkus Reviews)
Verifică prețul titlului Gradina ceturilor din amurg – Tan Twan Eng pe libris.ro!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*