Inegalitati matemtice structurate pe tipuri de inegalitati clasice – Marius Dragan, I.V. Maftei

Inegalitati matemtice structurate pe tipuri de inegalitati clasice - Marius Dragan, I.V. Maftei

Inegalitati matemtice structurate pe tipuri de inegalitati clasice – Marius Dragan, I.V. Maftei:

Acestă lucrare este de un mare interes, fiind utilă atât celor începători, cât şi celor avansaţi şi experimentaţi în domeniul inegalităţilor matematice. De aceea, la conceperea ei, s-a avut în vedere pe lângă latura ştiinţifică şi cea metodică.
Această lucrare, structurată pe principalele inegalităţi clasice mai des utilizate, cuprinde patru capitole cu exerciţii propuse şi rezolvate:
Capitolul 1 – Inegalităţi între medii
Capitolul 2 – Inegalitatea Cauchy – Buniakovsky – Schwarz (C–B–S)
Capitolul 3 – Inegalitatea lui Cebîşev
Capitolul 4 – Inegalitatea lui Jensen
Fiecare capitol analizat conţine un număr apreciabil de exerciţii propuse şi rezolvate, generalizări, extinderi aşezate în ordinea gradului de dificultate, fiind de folos elevilor din gimnaziu şi liceu pentru concursuri şi olimpiade, bacalaureat şi admiterea în învăţământul superior, cât şi profesorilor pentru clasă şi pregătirea în excelenţă la matematica, a elevilor. Autorii au propus, sau au selecţionat, exerciţii diversificate cu un mare grad de varietate şi dificultate, cu aplicaţii în algebră.
Această carte este o carte de bibliotecă, care va ajuta ca sursă de informare, exersare şi documentare în sfera ingalităţilor matematice.
Într-un alt volum se va continua studiul, structurat pe alte tipuri de inegalităţi clasice.
Vă dorim mult succes în utilizarea acestei cărţi!

Marius Drăgan
I.V. Maftei
Verifică prețul titlului Inegalitati matemtice structurate pe tipuri de inegalitati clasice – Marius Dragan, I.V. Maftei pe libris.ro!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*