Kombucha ciuperca miraculoasa – Harald W. Tietze

Kombucha ciuperca miraculoasa - Harald W. Tietze

Kombucha ciuperca miraculoasa – Harald W. Tietze:

Cultura de Kombucha reprezinta simultan un proces alimentar si o maniera de relaxare, la fel ca si gatitul. Diferenta consta în faptul ca exista posibilitati diferite de a cultiva Kombucha. De regula, aceasta este cultivata numai in ceai negru sau verde. Orice alt ceai este insa la fel de potrivit pentru a creste Kombucha în el, mai ales daca este amestecat cu ceai verde. Exista circa 10.000 de tipuri de ceaiuri medicinale care pot fi folosite ca mediu de cultura pentru Kombucha, separate sau in amestec, ceea ce conduce la o mare varietate de culturi.

"Poate fi considerata Kombucha un remediu vindecator miraculos? Ori de câte ori expresii precum „remediu vindecator miraculos”, devin automat sceptic. Personal, nu cred sa existe un remediu miraculos universal (la fel cum nu exista o singura cauza pentru o boala particulara).
Cercetatorii recunosc ca ceaiul de Kombucha echilibreaza digestia si ajuta la regularizarea excretiilor. „Noi suntem ceea ce mâncam”, afirma un vechi proverb. Hipocrate spunea: „Moartea apare pentru prima data în intestinele noastre”, facând o asociere între numeroase boli si problemele digestive. Potrivit expertilor, vindecarea florei digestive este primul si cel mai important pas în vindecarea oricarei boli. Medicina traditionala foloseste în acest scop Kombucha, obtinând rezultate atât de fantastice încât nu este de mirare ca au aparut nume precum „ciuperca magica sau miraculoasa”.

Cum va puteti fermenta propria cultura de Kombucha
Reteta de baza
Ingrediente:
2 litri de apa fiarta
160 grame de zahar
6 grame (sau 2 pliculete) de ceai negru sau verde
O ciuperca sanatoasa de Kombucha
100 ml ceai deja fermentat de Kombucha („cultura-mama” sau „de pornire”)

Turnati cele 160 de grame de zahar în apa fiarta, într-un vas de portelan, sticla sau ceramica, si amestecati pâna când se dizolva. Adaugati ceaiul si lasati-l timp de 5 minute, apoi strecurati (sau scoateti pliculetele). Lasati ceaiul sa se raceasca, adaugati ciuperca de Kombucha si „cultura de pornire”. Acoperiti recipientul cu o bucata de pânza care sa permita circulatia aerului, pe care o puteti fixa cu un elastic. În acest fel, va veti asigura ca insectele nu vor intra în vasul de fermentare.
Verifică prețul titlului Kombucha ciuperca miraculoasa – Harald W. Tietze pe libris.ro!

Alte cărți

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*