Romanian Cookery

Romanian Cookery

Romanian Cookery:

When I think about your extraordinary variety of „Tchorba", what comes to my mind is not only that people don’t have a clue about Romania yet, but also that you, Romanians, are far from knowing your national wonders. In gastronomy, you are very, very wealthy, in spite of your so-called poverty.
Jacques Yves Cousteau
Beginning with Strabo, continuing with Tiberius Flavius, the Roman Ambassador who met king Decebal and dined with him in the year 106 A.D., joined then by Camille Julian, a French historian, who wrote of the Getic population, and further on by all the foreign travellers who visited the Romanian countries in the XIV-XIXth centuries, up to Romanian authors Negruzzi and Kogalniceanu, and to Pastorel Teodoreanu and Radu Anton Roman – not leaving out every major Romanian writer – despite of this extensive list we know too little about our fabulous cuisine. As with the first editions this guide makes it its goal to highlight the main features of Romanian cuisine. To resort to a comparison with Romanian language, one could say we will only learn the basics of the vocabulary. Barbarian cookery was based on smoke and salt, cabbage and onions, on millet broth and later on maize broth, on hot coal frying and garlic sauce.

Romanian Cookery reprezintă o mică selecţie de bijuterii culinare româneşti explicate pe înţelesul, gustul şi în limba internaţională a turiştilor.Bazându-ne pe anii de expertiză editorială în domeniul gastronomiei am selectat cele mai importante şi mai autentice reţete cu care călătorul poate intra în contact pe pământ românesc, şi după care va tânji cu siguranţă la întoarcerea în ţara natală.
Publicată în limba engleză, lucrarea de faţă ajută turistul să-şi satisfacă toate curiozităţile culinare într-un mod, simplu, ilustrat şi însoţit de scurte incursiuni în specificul bucătăriei noastre.
Acest frumos colaj de cultură gastronomică poate fi un excelent cadou sau suvenir pentru turiştii străini care vizitează România.
Verifică prețul titlului Romanian Cookery pe libris.ro!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*