Taifun in adancuri – Lucian Ciuchita

Taifun in adancuri - Lucian Ciuchita

Taifun in adancuri – Lucian Ciuchita:

Aşa a început Lucian Ciuchiţă, în 1996, cu Oameni şi Ţărmuri şi aşa a continuat, preţ de aproape două decenii: căutând, scormonind în sufletul oamenilor, încercând să decanteze albul de negru, binele de rău, eludând zonele gri, toleranţa criminală în raport de justiţia pură!
A trecut rapid de la poezia lirică la cea filozofică, de la eseul pe teme existenţiale la cazurile concrete, s-a impus în media şi, de o vreme, atacă furibund spaţiul romanesc, cu îndreptăţirea cu care orice visător zboară spre steaua sa.
 
Gabriel Alexandru Ionescu
Istoric
 
 
Lucian Ciuchiţă este cunoscut internaţional în urma celebrului său proces cu Hollywood, sub învinuirea de plagiere a unui scenariu scris de el de către realizatorii filmului Escape Plan, cu Arnold Schwarzenegger şi Sylvester Stallone. Procesul este în curs.
Lucian Ciuchiţă este absolvent al Facultăţii de Cibernetică ASE Bucureşti în anul 1993, doctor în ştiinţe, scriitor, cineast, membru al Asociaţiei Dramaturgilor de Film din 1991, realizator tv în perioada 1990-2000 (TVR, Antena 1).
A beneficiat de o bursă de pregătire în Marea Britanie la Devon and Cornwall Police, în 1993.
Teza sa de doctorat are subiectul Tehnici şi metode statistice utilizate în studiul criminalităţii, 1999.
Activitatea sa în cadrul unor servicii speciale, 9 ani în poliţie şi 5 ani în SPP, a constituit o experienţă de preţ în demersul scrierii unor cărţi şi scenarii de film.
Verifică prețul titlului Taifun in adancuri – Lucian Ciuchita pe libris.ro!

Alte cărți

2 Comments on Taifun in adancuri – Lucian Ciuchita

  1. Taifun in adancuri Un roman premonitoriu despre situatia lumii aflata in pragul unui nou razboi mondial.Un roman de spionaj care te tine in suspans pana la finalul naratiunii. O povestea bine ancorata in realitatea cotidiana, captivanta, care te face sa simti cu adevarat gustul dulce al pacii, nu cel amar al sangelui si al prafului de pusca, si placerea de a fi viu intr-o lume vie, fara frica unui razboi distrugator de vieti si sperante… O carte care te incita, cu multe personaje dar si Lumea la care se refera povestea este mare!, scrisa in varianta cinematografica, iar cititorii pot fi alaturi de eroii principali. Pare un film de actiune ascuns intr-o carte sau o poveste care zboara direct pe ecranul unui cinematograf… Oricum, cititorii vor sta linistiti ca este vorba doar de imaginatia scriitorului, de fictiune cu cateva elemente reale, care, evident, nu pot fi atat de periculoase, nu? Va parea mai degraba un scenariu de film, cu multa actiune, ori, poate, un vis urat, pentru ca oamenii sunt fiinte rationale care, niciodata, nu vor distruge planeta pentru niste ambitii expansioniste.Totusi, daca lucrurile nu stau chiar asa?! Europa anului1938 era animata de multe parade militare, lumea credea ca sunt de bun augur precum fanfara militara din parcuri! Dar, un an mai tarziu, fix pe 1 septembrie’39, se declasa Al Doilea Razboi Mondial, ucigas de zeci de milioane de vieti si care a culminat, fara o judecata rationala(ca razboiul insusi), folosind pretexte ridicole, de fapt, ascundeau interese de alt gen-experimente inumame, nucleare, adica folosirea bombei atomice impotriva unor civili…O crima abominabila impotriva umanitatii..Asta inseamna sa folosesti arme de distrugere in masa!!! Taifun in adancuri este un roman manifest care trage un semnal de alarma, sa intelegem ca toate aceste parade militare nu vor sa cultive flori in parcuri, mai devreme sau mai tarziu le vor distruge, pe ele, florile, si pe noi, oamenii… Vrem PACE pe acest Pamant, pentru ca Soarele sa ne poate lumina, fara sa-i fie acoperite razele de nori nucleari, de cenusa, provenind din carbonizarea naturii din care facem si noi parte…Soarele, oriunde, este o minciuna daca umbra omului il acopera si, cu sabia lasitatii, il ucide! Lucian Ciuchita

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*